Merkezimize gelmeden önce bilmek isteyeceğiniz şeyleri sizler için düşündük ve soru işaretlerinizi gidermeye çalıştık.
Öncelikle merkezimiz randevu sistemiyle çalışmaktadır. Merkezimizi aradığınızda, Nihal Hanım size bazı sorular sorarak randevu ayarlama konusunda yardımcı olacaktır. Başvuru formunu doldurmanızı isteyeceğimizden, ilk görüşmeye 10 dakika kadar erken gelmeniz istenecektir. Uzman veya aile tarafından belirtilen özel bir durum olmadıkça, ilk görüşme anne, baba ve çocuk ile yapılır. İlk görüşmeden sonra çalışmaya nasıl devam edileceğine bu görüşmenin sonunda karar verilir.
Aşağıdaki soruların da cevaplarını merak edebileceğinizi düşündük:
Sürecin verimli bir şekilde ilerlemesi için genellikle haftada bir görüşme yapılması önerilir. Bir danışanla görüşme sıklığının ne olması gerektiğine ilk görüşme ve yapılan değerlendirmeler sonucunda ihtiyaca göre karar verilir. Bazen danışanın ihtiyaçlarına ve koşullarına göre iki görüşme arasındaki süre değişebilir. Danışanın şikâyetleri azaldıkça seans araları uzatılabilir. Hedeflenen değişime yaklaşıldığında, uzman ve danışan (çocuk danışan ise ailesi) sürecin seansların seyrekleştirilerek sonlandırılmasına beraber karar verir.
Bu sürecin kaç seans ve ne kadar süreceği danışanın seanslara düzenli olarak katılımına, problemin yoğunluğuna, sosyal desteğin varlığına ve hayatta oluşması muhtemel yeni stres etmenlerine göre değişkenlik gösterir. Size özel çalışmanın süresine dair bilgiyi, uzmanınız değerlendirme sürecinin sonunda sizinle paylaşacaktır.
Merkezimizde çocuk, ergen ve genç yetişkinlerle çalışılmaktadır.
Merkezimiz herhangi bir sigorta kurumu ile anlaşmalı değildir. Ödemeler nakit olarak yapılmaktadır; kredi kartı geçerli değildir.
Öncelikle çocuğunuza karşı bu konuda açık olmanızı öneririz. Çocuğa “arkadaşıma/öğretmeninin arkadaşına/doktora gidiyoruz” şeklinde yapılan açıklamalar gerçek olmamakla birlikte güven kırıcı olabilmektedir. Bu nedenle, çocuğun yaşadığı zorluklar basit bir dille tanımlanıp bu konuda aile olarak bir desteğe gereksinim duyulduğu paylaşılmalı ve böylece çocuğun merkezimize yapacağı ziyaret onun açısından da anlamlı kılınmalıdır. Örneğin kaygı problemi yaşayan çocuğunuza “Zaman zaman aklına gelen şeylerin seni kaygılandırdığını biliyoruz. Senin gibi bu sorunu yaşayan başka çocuklar da var. Bu konuda uzman olan kişiler var. Senin daha iyi hissedebilmen ve bizim de sana daha iyi destek olabilmemiz için biz de bir uzmandan destek almaya karar verdik” şeklinde yapılan bir açıklama oldukça net ve rahatlatıcı olacaktır.